Välkommen till Amanda Jenssen.com
Välkommen till Amanda Jenssens största fansajt - av fans, för fans. Registrera dig på vårt Community och börja chatta med andra Amanda-fans redan idag!

Har du frågor eller vill skicka in nyhetstips, maila till: support@amandajenssen.com.

Vi ses i forumet! =)
Logga in

Inget konto? »

Pressrelease: Sångerskan Amanda Jenssen på stor vårturné!


Amanda Jenssen åker på en stor vårturné med premiär den 19 februari på Katalin i Uppsala. Biljetterna till turnén släpps den 9 december.

Med albumet ”Happyland” som släpptes i slutet av oktober har hon chansen att vinna P3 Guldpriset ”Årets Artist” och har i första omgången sex Grammisnomineringar (Årets: Album, Artist, Kvinnliga Artist, Kompositör, Producent och Årets Textförfattare). Detta följs upp efter framgången med debutalbumet ”Killing My Darlings” då hon blev utsedd till sommarens turnédrottning 2008 av Aftonbladet och vann två Rockbjörnar i kategorierna ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Nykomling”.

På ”Happyland” känns energin och glädjen hos Cab Calloway, dramatiken och allvaret hos Edith Piaf och Nina Simone, vemodet hos Nick Drake, galenskapen hos Tom Waits och harmonierna hos Walker Brothers. Men samtidigt som man hör Donovan, Elvis och Ella Fitzgerald susa förbi så känns hon som en självklar del av en modern musikkultur. Amanda har skrivit alla texter och tillsammans med Pär Wiksten har hon skrivit musiken och producerat. I dagarna släpps albumet på vinyl.

Turnéplan
19.2 Uppsala, Katalin & All That Jazz
20.2 Bollnäs, Tranan
25.2 Göteborg, Brew House Göteborg
26.2 Falun, Magasinet
5.3 Karlstad, Nöjesfabriken
6.3 Gislaved, Gisleparken
11.3 Åre, Bygget
12.3 Vemdalen, Vemdalsskalets Högfjällshotell
13.3 Karlskoga, Statt
18.3 Vara, Vara Konserthus
19.3 Helsingborg, The Tivoli
20.3 Luleå, Kulturens Hus
26.3 Kalmar, Palace
27.3 Malmö, KB
31.3 Stockholm, Debaser Medis
Omröstning
Vad gillar du nya videon för Dry my soul?
Rock n' roll
Svartvit?